Liva

JUBILÆUM

Skolen har netop fejret
150 års JUBILÆUM

I den forbindelse er udgivet 2 nye bøger:

Kan du stave til æg
Tanker om skole i tiden

Endelig kan du også læse:
Jubilæumsskrift fra 125-års jubilæet i 1990

Her er det skolens kor der optræder til festen:

LEDIGE PLADSER !
oprettet: 13-4-2015
Pt. er der enkelte ledige pladser i 3.kl., dvs. 4.kl. i kommende skoleår. Og da den kommende Bh.kl. (Bh.kl. August ´15) er en lille årgang, har vi helt imod sædvane stadig ledige pladser her. Kontakt skolen på 62 24 16 00 for yderligere oplysninger.

9. klasse tilbage fra DE VARME LANDE

oprettet: 13-3-2015
Marokko i marts måned, hvor foråret har sat ind! Er der noget bedre sted at være sammen med sin klassekammerater og deres søde lærere!!

Endnu engang har Marokkoturen for 9. klasse overgået sig selv i kultur- og naturoplevelser, og alle er vendt solbrune hjem med en fornyet overbevisning om, at verden er ikke så tosset et sted at bevæge sig ud i.

SE BILLEDER PÅ SKOLENS FACEBOOK-SIDE (link til ventre - kræver ikke login) eller i billedkolonnen her til venstre.

150 års jubilæum

oprettet: 24-2-2015

I år fylder skolen 150 år,og det skal fejres

:-)

Det foregår den 8. & 9. maj
Se invitationen her

Første Jubilæumsgave

oprettet: 19-2-2015
Folkedanserundervisning for alle indskolingsbørn samt andre interesserede hver onsdag 14:45-15:45 frem til skolens 150års jubilæum d.8.-9.maj. Karen Rasmussen står for undervisningen, og har tilmed sørget for rigtige dragter samt spillemandsorkester.
Tak, Karen :-)

EDIT-24 konkurrence
oprettet: 17-2-2015
Konkurrencen er udskrevet af Svendborg Kommune, og vores 5.+6.klasse deltog hver med to film. 24 klasser deltog med i alt 80 film, hvoraf både vores 5. og 6.kl.´s flotte film blev nomineret til deres årgangs bedste - og 5.kl. vandt i deres aldersgruppe. Se billeder fra præmieoverraskelsen i billedkolonnen til venstre.

oprettet: 11-12-2014
Læs seneste nyt fra skolelederen

2 x 1. præmie - IGEN!!

oprettet: 11-12-2014

Det er næsten ikke til at tro det, men det er sandt: Både 7. og 8. klasse har IGEN vundet konkurrencen ’Nyhedsugen’ - denne gang under teamaet MOD. De har vundet i hver deres alderskategori, og 7. klasse har opnået den højeste score nogensinde i aviskonkurrencen. 40 klasser fra hele Syd- og Midtfyn har deltaget. Det er også første gang i konkurrencens historie, at en skole er løbet med begge 1. præmier to år i træk.

Det fik vi fortalt af chefredaktør, Troels Mylenberg, som til stor overraskelse for eleverne dukkede op i morgensangslokalet i dag sammen med en journalist og en fotograf. Troels mener, at der må være ”noget i grundvandet herude i Vester Skerninge, da Vester Skerninge Friskole har vundet 16 gange inden for de sidste 14 år”.

STORT TILLYKKE TIL 7. OG 8. KLASSE.
8.KL: Qrage
7.KL: MOD-VILJE

ÅBEN SKOLE - IKKE TO SKOLER ER ENS

oprettet: 29-10-2014

Torsdag den 6/11 kl. 16-19 holder Vester Skerninge Friskole Åben Skole, hvor alle interesserede er meget velkomne til mærke, se, høre, dufte og opleve vores skole. Mød elever, forældre og ansatte og snak skole med os. Åben Skole er et landsdækkende grundskolearrangement. Vel mødt
Link til pdf med mere information "læs mere her"

Besøg fra Marokko
oprettet: 24-8-2014
ENDELIG! Efter 6 år, hvor 9. klasserne fra Vester Skerninge Friskole har besøgt Marokko og nydt det værtsskab, deres jævnaldrende har lavet, så kommer en gruppe på 28 elever fra Agadir til Sydfyn. Ryslinge Efterskole, Ryslinge Friskole og Vester Skerninge Friskole har lavet et program, hvor gæsterne vil opleve dansk kultur og natur og forhåbentlig vil få en oplevelse for livet! Vi glæder os rigtig, rigtig meget!!!

Emneuge

oprettet: 16-6-2014
I denne uge summer skolen af aktivitet.
Bh-kl - 7. kl. er i fuld gang med at forberede musikfestival torsdag d. 19. - hvor der kommer gæster og bands fra både Ollerup og Ryslinge.
Der skal laves scene, forberedes boder og aktiviteter og så videre.

Internationalt samarbejde

oprettet: 8-4-2014
8 elever og 2 lærere er i uge 15 en tur i Norge som et led i et projekt sammen med skoler Holland, Tyskland, Spanien, Tyrkiet & Norge.
Du kan se mere på: Projektets blog

9. klasse hjem fra Marokko

oprettet: 27-3-2014
Efter en fantastisk oplevelsesrig tur til Marokko er 9. klasse igen vendt hjem til lidt koldere himmelstrøg. Iført jalabaer, hennategninger og duftende af krydderier var det tydeligt, at der nu venter os mange og spændende historier i den kommende tid

Nyhedsbrev fra skoleleder 26.02.14
oprettet: 10-3-2014

Se seneste nyhedsbrev her:

Verden i 2040!! Comenius på Vskfri

oprettet: 10-2-2014
Hvordan ser verden ud i 2040, når vi er 8 mia og er færdige med energiomlægningen fra fossil til bæredygtig energi? 90 unge fra 6 Tyskland, Spanien, Tyrkiet, Norge, Holland og Danmark arbejdede igennem hele uge 5 på presentationer og modeller, der skal sætte billeder på de unges fremtid - en generation senere. En fantastisk intensitet og arbejdsomhed med stor brug af interkulturelle kompetencer. Gå videre med linket i venstre kolonne: Comenius-projektet

Vsk-fri rydder bordet!!
oprettet: 17-12-2013
I årets aviskonkurrence vandt BÅDE 7. klasse OG 8. klasse med der er flotte netaviser. Chefredaktør, Troels Myhlenberg, fra Fyns Amts Avis troppede personligt op på Vester Skerninge Friskole for at fortælle de gode nyheder, og dermed også få en nyhed til sin egen avis, hvilket bringes 18/12. Aviskonkurrencen har i år temaet - På grænsen, og 6. og 7. klasserne konkurrerer mod hinanden, og 8. til 10. klasser er i en gruppe for sig. For første gang er det således lykkedes skolen at vinde begge titler, og ud over en videre deltagelse i landskonkurrencen var det en kontant præmie samt lidt godter til klasserne. STORT TILLYKKE TIL 7. OG 8. KLASSE.
8.KL: MEMENTO MORE
7.KL: SLASH/SLASH

Klik på Hjertestenen, og læs
Brochure om vores visioner og værdier mv.

Hjertesten

Dannelse med appetit på
liv & læring

Er DU også glad for at gå i skole?

Det er bedst at trække samme vej